Organisatoren van evenementen

Elke organisator van evenementen weet dat het een uitdaging is om zaken rondom fotografie goed te regelen. Naast alle zakelijke uitdagingen, zijn er ook veel praktische zaken waarbij ik je kan helpen. Hieronder staat een overzicht van de diensten die ik kan leveren om jouw werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Spreekt het idee je aan? Een informatief gesprek kost niks en levert je 100% zeker iets om over na te denken op!

De foto’s al op social media, terwijl de artiest nog met het nummer bezig is?

Met hulp van MediaFiler, de leverancier van de meest uitgebreide beeldbank in de markt, heb ik een speciale beeldbank ontworpen voor gebruik tijdens evenementen. Fotografen uploaden hun foto’s in de beeldbank en de foto’s zijn vervolgens binnen 1 minuut en met 4 klikken beschikbaar voor upload naar het juiste social media kanaal; in de juiste afmeting en voorzien van het logo van het evenement of de uitgave.
Het is zelfs mogelijk om fotografen te voorzien van een app, waarmee ze de foto’s van hun camera met wifi via hun telefoon in de beeldbank zetten. Zo kan een foto al online staan nog voordat het nummer is afgelopen!

Praktische toepassing van de AVG  op jouw Festival of Evenement

De AVG heeft een grote invloed op het maken en de verspreiding van foto’s en video-opnamen. Voldoe jij als organisator van en evenement aan de basisvoorwaarden van de AVG? Uiteraard kun je een jurist inschakelen, maar dan zit je al snel bij de entree een toestemmingsverklaring met elke bezoeker af te sluiten. Organisatorisch is dat een nachtmerrie en bovendien kost het je veel tijd en geld. Het kan ook veel eenvoudiger en daar kan ik je bij helpen.

Instructie geaccrediteerde fotografen

“3 songs / no flash!” is tegenwoordig allang niet meer voldoende om een fotopit in het gareel te houden. Door het maken van aanvullende afspraken blijft het voor het podium veilig en kan security zijn werk doen.

Instructie beveiliging m.b.t. professionele audio- en fotoapparatuur

Een probleem van veel organisatoren is, dat er toch nog behoorlijk wat professionele foto- en videoapparatuur het terrein opkomt. Informatie aan de bezoekers is vaak niet sluitend en beveiliging is niet altijd op de hoogte wat het verschil is tussen consumenten en professionele apparatuur. Bovendien worden bezoekers ook steeds vindingrijker. Door bezoekers duidelijkheid te verschaffen en beveiligers te instrueren, wordt de kans dat er vanuit het publiek illegale opnamen worden gemaakt fors gereduceerd. Overtreders die toch binnen zijn gekomen, kunnen dan ook eenvoudiger aangesproken worden.

Interesse gekregen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!