The Lucifer Principle Cabrio Tour

Op 19 mei was Apeldoorn even het epicentrum van het metal universum, doordat de promotietruck van Rammstein op het parkeerterrein bij de lokale MediaMarkt te bewonderen was.
Een mega grote lucifer op de oplegger van een Rammstein truck was waar het publiek, dat van heinde en verre kwam, mee op de foto mocht.

Wie echter goed had gekeken, had gezien dat Apeldoorn toch écht het terrein van de enige echte Lucifer is… The Lucifer Principle!

De uitdaging van hun Duitse metalbroeders werd met graagte aangenomen en zo was er een week later, op 26 mei  op de parkeerplaats MediaMarkt Apeldoorn, de enige echte The Lucifer Principle Cabrio Tour!
Al vroeg was het druk op de parkeerplaats voor de MediaMarkt en om klokslag één uur, schalde “Play Dead” uit de epische geluidsinstallatie van de TLP-cabrio van frontman Earik.

In tegenstelling tot de band uit Duitsland, waar geen bandleden van aanwezig waren, was verrassend genoeg niet alleen de zanger van de band aanwezig, maar ook bassist Sander en gitarist Thomas. Gitarist Hein had een optreden de avond er voor gehad en was niet in staat om te komen, evenals drummer Mikhail.

Bij aankomst van de TLP-cabrio, stonden er al fans te wachten en het duurde ook niet lang of de begeerde nooit uitgegeven CD’s gingen als warme broodjes over de kofferbak. Ook posters waren beschikbaar, net als stickers en flyers.
De bandleden namen uitgebreid de tijd om te poseren en deelden handtekeningen uit aan de fans die gemoedelijk in de rij stonden te wachten op hun beurt.

De geluidsinstallatie van de Cabrio liet het op een gegeven moment afweten en dankzij dapper optreden van de metal DJ van Gigant, die toevallig aanwezig was, kon er zelfs genoten worden van een splinternieuw nummer door de aanwezigen. Dit nummer gaat dus op de komende CD terecht komen. De primeur was dermate groot, dat er zelfs nog enige verwarring was over de titel van het nummer.

Afgeschermd met handen voor nieuwsgierige fans, mocht ik ook een blik werpen op de eerste ontwerpen van de CD-hoes. In goede TLP-stijl, wordt dit weer iets bijzonders!

Het weer was gelukkig ook bij deze promotie tour geen spelbreker en toen na ruim een uur de band aanstalten maakte om te vertrekken, waren er geen teleurgestelde gezichten. Iedereen had zijn of haar handtekeningen, nooit uitgegeven CD’s en posters.

De CD’s en LP’s van Rammstein waren in moordend tempo uitverkocht vorige week en wat bleek, The Lucifer Principle was na het uurtje ook al bijna uitverkocht bij de MediaMarkt!

foto: E. Mensinga